Oorzaken daklekkage

Het lastige van daklekkages is dat ze vaak pas laat worden opgemerkt. Voordat u bruine plekken op het plafond of op de muur ziet, is er al heel wat water de verkeerde kant opgegaan. Om de daklekkage zo snel mogelijk te verhelpen moet de oorzaak opgespoord worden. Verstopte afvoeren of dakgoten zijn een veel voorkomende oorzaak van lekkages. Daarnaast kan door schade aan de dakbedekking, de schoorsteen, koepels, lichtstraten, dakdoorvoeren, gevelaansluitingen of andere onderdelen van het dak een daklekkage ontstaan. Ook kan een probleem bij de buren zorgen voor waterschade aan uw woning.

Lekkage plat dak

Bij platte daken komen lekkages iets vaker voor dan bij pannendaken. Dit komt door de manier van afwatering. Mits het dak zorgvuldig is gebouwd en de dakbedekking goed is gelegd, moet het dak echter bestand zijn tegen heftige regenval en andere invloeden van buitenaf. Toch kan, bijvoorbeeld achterstallig onderhoud of een hevige storm zorgen voor schade aan uw dak en hierop volgend voor een daklekkage. Bij een plat dak zijn problemen met de afwatering vaak de oorzaak van lekkages.

Lekkage dakpannen

Net als bij platte bitumen daken kan er bij pannendaken ook een lekkage ontstaan. Meestal is de oorzaak van een lekkage bij een pannendak een loszittende dakpan, een verstopte dakgoot of schade aan de aansluiting van een dakkapel of dakraam. Vaak is de oorzaak snel te traceren en goed op te lossen.

Daklekkage verhelpen

de door ons aangedragen professional is alle mogelijke problemen met daken al eens tegengekomen. Door jarenlange ervaring weten wij de oorzaak van de lekkage dan ook zeer snel te vinden. Een dakreparatie wordt vervolgens snel uitgevoerd. Wij verhelpen niet alleen uw daklekkage zonder hak- en breekwerk, maar delen vervolgens ook graag onze kennis met u. Door professioneel advies kunt u proberen daklekkages in de toekomst te voorkomen. Bel ons voor een dakinspectie op 0800 255 3733 of vraag een vrijblijvende offerte aan via het contactformulier.