Dakinspectie uitvoeren?

Hoe weet je nou wanneer een dakinspectie nodig is? U kunt een inschatting maken door uzelf een aantal vragen te stellen. In welk jaar is het dak gebouwd? Wat voor soort dakbedekking ligt er op het dak? En is het dak regelmatig of juist nooit onderhouden? Dit zijn allemaal factoren die een rol spelen bij het bepalen of dakinspectie nodig is. Het is verstandig uw dak goed in de gaten te houden. Door tijdig een dakinspectie uit te laten voeren voorkomt u grotere schade aan uw dak.

Onderdelen dakinspectie

U kunt zelf aangeven wat u wilt laten controleren. Toch raden wij aan een grondige inspectie uit te laten voeren, zodat verstopte hoekjes en kleine onderdelen van uw dak niet worden overgeslagen. Bij een dakinspectie controleert de door ons aangedragen professional onder andere de dakbedekking, de dakgoten en hemelwaterafvoeren, de schoorsteen en/of dak doorvoeren, de naadverbindingen en loodafwerkingen, nokvorsten, dakkapellen, lichtkoepels en dakramen.

Dakonderhoud nodig?

Het is uiteraard altijd goed om uw dak regelmatig te laten onderhouden. Aan de hand van de levensduur van de dakbedekking kunt u ongeveer bepalen hoe vaak dakonderhoud nodig is. Pannendaken kunnen bijvoorbeeld wel 100 jaar meegaan. Rieten daken zijn iets gevoeliger voor weersinvloeden en gaan rond de 25 jaar mee. Platte bitumen daken gaan daarentegen 40 of soms wel 45 jaar mee. Wilt u niet onnodig dakonderhoud laten uitvoeren, zorg er dan voor dat er eerst een zorgvuldige dakinspectie wordt uitgevoerd. Zo weet u precies wat er aan onderhoud nodig is.

Dakonderhoud contract

In alle drukte wordt het dak van uw woning nog wel eens vergeten. Om dit te voorkomen kunt u een onderhoudscontract afsluiten. U bepaalt zelf hoe vaak wij bij u langskomen. Neem gerust contact met ons op via 0800 255 3733 wanneer u meer wilt weten over onze diensten of indien u direct een afspraak wilt maken. Een offerte aanvragen kan door het contactformulier in te vullen.